regioselectie sprint/allround/afstanden


Dit weekend was de regioselectie. Lina traint in het gewest NH/U en dat valt onder onder de regio ZuidWest. In deze wedstrijd zijn op meerdere fronten startplekken voor een NK te verdienen zijn. De regio NO, dus de andere helft van het land, deed dit overigens ook het afgelopen weekend.
Wie hoog in het klassement van de 3 te rijden afstanden (500-1500-3000) eindigden kon zich direct plaatsen voor het NK-Allround. Dat was voor Lina een doel vandaag.
Maar wie bij de 500 van deze week, in combinatie met de 1000 van vorige week, hoog in een (fictief)klassement eindigde kon zich ook plaatsen voor de NK sprint.
En wie per afstand hoog in het klassement eindigde kon zich ook voor een individuele afstand plaatsen.
Hier zie je dus dat er veel verschillende NK's verreden worden. NK-Supersprint en NK-kortebaan is er immers ook.
De eerste dag werd in Den Haag de 500 en 3000 gereden. De 500 ging mooi in 42.09 en de 3000 was pittig waarbij Lina 4.46 reed. Aan het einde van de dag stond ze daarmee op een 8e plek, met nog een 1500 de volgende dag te rijden in Eindhoven. Aan het einde van dag 1 was al wel duidelijk dat Lina zich direct heeft geplaatst voor de Nk-Sprint. Das in ieder geval mooi.
De volgende dag had ze toch zeker ambitie om bij de eerste 6 in het klassement te komen. Ze ging er dan ook vol in, lag de laatste ronde nog ver voor haar tegenstander, maar de afstand bleek net 250 m te lang, en de benen waren op/vol. Wel heel goed gereden, een plekje gestegen, maar net op de7e plaats ge-eindigt. De eerste 6 mochten gelijk door. De volgende(ca)16 rijders krijgen nog een volgende kans om zich voor NK allround te plaatsen op een landelijke selectie in Hoorn. Ook best leuk!

Voor iemand die de uitslag wil zien kijk maar hier.

Reacties

 1. Jammer dat het niet in een keer is gelukt. Hoeveel rijders kunnen er bij de herkansing nog een plaats bij het NK veroveren? Veel succes in iedergeval in Hoorn. Wanneer vindt die wedstrijd plaats?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb net even opgezocht:
  DB 14 (12 + 2 aanw.) aangevuld met 6 DB voor elk van de afstanden 500/1500
  6 DB voor de 1000m (Beide dagen in Hoorn)

  Kom je er zo uit Wim, of heb je morgen wat extra uitleg bij de afkortingen nodig?

  groet,
  M

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten